iHoorn.nl Local Guide Google logo
zwembad, Hoorn, zwaag, blokker, Wijzend, Optisport, zomer

Zwembad De Wijzend vanaf woensdag 1 juli open

Vanaf woensdag 1 juli is buitenzwembad De Wijzend weer geopend. Optisport en de gemeente Hoorn hebben zich hard ingespannen om buiten zwemmen weer mogelijk te maken. Ook is het zwemseizoen met twee weken verlengd tot 13 september.

De Wijzend was vanwege de coronamaatregelen afgelopen tijd nog gesloten. ‘Ik ben blij dat De Wijzend weer snel de deuren opent’, zegt wethouder Kholoud Al Mobayed (sport). ‘Samen met Optisport hebben we er veel energie ingestoken om de opening mogelijk te maken. Ook inwoners gaven aan dat ze deze zomer graag buiten willen zwemmen. Dat kan straks weer.’

Het bad wordt komende weken klaargemaakt voor gebruik. Er zijn maatregelen genomen zodat mensen veilig en verantwoord volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen zwemmen.

Reserveren

Er moet vantevoren een tijdsslot worden gereserveerd. Op de website van Optisport en sociale media volgt meer informatie over het reserveren: www.optisport.nl/wijzend

Het zwembad start met een rooster voor doordeweekse dagen en het weekend. Zo komen alle leeftijdsgroepen aan bod. In de ochtend- en avonduren is banenzwemmen mogelijk voor mensen vanaf 13 jaar. Recreatieve zwemmers van alle leeftijden zijn ’s middags welkom. Hiervoor moet wel gereserveerd worden.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie