iHoorn.nl Local Guide Google logo
Westfriesgasthuis Loop(t) voor de voedselbank

Westfriesgasthuis Loop(t) voor de voedselbank

De Westfriesgasthuis Loop(t) vindt dit jaar plaats op zondag 1 oktober. Traditiegetrouw zijn de start en finish bij de hoofdingang van het Westfriesgasthuis. Er is een kidsloop voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar en voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. Volwassenen kunnen kiezen tussen twee afstanden: 5 of 10 kilometer. De kidsloop start om 10.00 uur, de 10 km start om 11.00 uur en de 5 km start om 11.05 uur.

Deelname
Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen. Inschrijven kan online via inschrijven.nl. Je kunt je ter plekke alleen inschrijven bij het Westfriesgasthuis op 1 oktober tussen 9.00 en 10.45 uur.

Opbrengst voor goed doel
De opbrengst van de Loop(t) gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat de Voedselbank West-Friesland. De voedselbank is een liefdadigheidsinstelling die kosteloos levensmiddelen verstrekt aan mensen die (tijdelijk) financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarnaast wordt verspilling van voedsel tegengegaan, voedsel dat anders vernietigd zou worden.

De voedselbank wordt gerund door vrijwilligers. Bij de Voedselbank West-Friesland hebben vanaf de start in 2006 meer dan 800 huishoudens, gedurende korte of langere tijd, gebruikgemaakt van het wekelijkse voedselpakket.

Het bericht Westfriesgasthuis Loop(t) voor de voedselbank verscheen eerst op www.hoorn.nieuws.nl

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie