iHoorn.nl Local Guide Google logo
Lente, Heerlijk, Hoorn, iHoorn

Visserseiland – officiële zwemlocatie –

De gemeente Hoorn wil dat het water bij de zwemsteiger aan het Visserseiland een officiële zwemlocatie wordt. Voordeel is dat de waterkwaliteit dan regelmatig gecontroleerd wordt. De provincie gaat over de zwemplekken in Noord-Holland en beoordeelt of het een officiële zwemlocatie kan worden. Nog dit voorjaar plaatst de gemeente er drijvende zwemlijnen en een antislip ondergrond op de steiger.

Bij warme dagen zwemmen meer dan 20 mensen bij de steiger bij het Visserseiland, ter hoogte van restaurant Zuid. Dit betekent volgens criteria van de provincie dat het in aanmerking komt om een officiële zwemlocatie te zijn. Het voordeel daarvan is dat mensen er vanuit kunnen gaan dat de waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd wordt. Er wordt een zwemlijn aangebracht om boten buiten de zwemzone te houden en men kan er veilig te water. Voor dat laatste wordt er ook een antislip laag aangebracht op de steiger.

De provincie stelt een zwemwaterprofiel op van de locatie bij het Visserseiland. De provincie doet metingen van de waterkwaliteit en beoordeelt de veiligheid en toegankelijkheid. Binnen uiterlijk 3 jaar kan de provincie de locatie bij het Visserseiland als officiële zwemlocatie aanwijzen. Het beheer van de zwemlocatie komt dan bij het Recreatieschap Westfriesland te liggen.

Hoorn heeft op dit moment twee officiële zwemlocaties: bij het Julianapark en bij schouwburg het Park.

 

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie