iHoorn.nl Local Guide Google logo
Stadsbegrazing in Hoorn door 250 schapen gestart

Stadsbegrazing in Hoorn door 250 schapen gestart

Vanochtend is de stadsbegrazing in Hoorn door 250 schapen begonnen. Feestelijk werd de start van de proef ingeluid door leerlingen van de scholen Parcival en Montessori, wethouder Simon Broersma en herder Marijke Dirkson. Vanaf vandaag lopen de schapen onder begeleiding van de herder een route door de Kersenboogerd en een deel van de Bangert en Oosterpolder.

Voordelen biodiversiteit

Het ‘onderhoud’ van de bermen door de schapen in Hoorn betreft een proef en loopt tot en met september. Wethouder Simon Broersma: “De stadsbegrazing helpt de biodiversiteit in Hoorn te verhogen en daarmee de stad te verduurzamen. Door het grazen van de schapen blijft de bodem open. Voedingsstoffen komen beter beschikbaar voor planten en kruiden én insecten overleven op deze manier beter. De schapen eten ongewenste plantsoorten, zoals distel en berenklauw. Hierdoor zijn bestrijdingsmiddelen niet nodig. Via hun hoeven en vacht verspreiden de schapen veel bloemzaden. De ontlasting van de kudde verdwijnt in de bodem en zorgt voor een natuurlijke vorm van mineralisatie en bemesting.”

Bron: gemeente Hoorn

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

1 gedachte over “Stadsbegrazing in Hoorn door 250 schapen gestart”

  1. Dag,
    Op de Strip van waar de schapen staan ligt een schaap op zijn rug, en kan niet meer overeind komen, ( wij reden er net langs).
    Ga asjeblieft even kijken of alles goed is.
    Trouwens prachtig de schapen overal , iedereen wordt er blij van! puur genieten.
    Met vriendelijke groet A.B.Blok Visser.

Een reactie plaatsen