iHoorn.nl Local Guide Google logo
Sponsoractie kinderafdeling Westfriesgasthuis

Sponsoractie kinderafdeling Westfriesgasthuis

De afdeling Kind & Jeugd van het Westfriesgasthuis start een inzamelingsactie voor een verbouwing van de afdeling. Hoewel die voldoet aan de eisen om goede zorg te leveren, ontbreekt het ‘thuisgevoel’. Er is € 300.000 nodig om de verbouwplannen mogelijk te maken.

Een thuis in het ziekenhuis
Uit onderzoek blijkt dat kinderen beter herstellen in een omgeving die voelt als thuis. Linda Steltenpool, verpleegkundige afdeling Kind & Jeugd, vertelt: “Dat is precies onze reden om geld in te zamelen voor een verbouwing. Want niet alleen de zorg moet goed zijn, we willen ook graag dat de omgeving bijdraagt aan het herstel en het welzijn van de kinderen en tieners in ons ‘huis’. Met de verbouwing creëren we meer speelruimte en veel daglicht op de afdeling.” Ze vormt met een aantal collega’s de drijvende kracht achter het initiatief. Tot de wensen horen: een interactieve wand, een ‘chill’-hoek voor tieners en een plek om gezamenlijk te kunnen eten en activiteiten te doen.

Hoorn, westfriesgasthuis, ziekenhuis, kinderen, chill, verbouwing, kinderafdeling, thuis,

Klein gebaar of gulle gift
Linda en haar collega’s hopen dat zoveel mogelijk mensen willen sponsoren. “Of dat nu een kleine bijdrage is in een van onze spaarhuisjes of een mooi bedrag dat wordt overgemaakt naar de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Alles is welkom.”

Hoorn, westfriesgasthuis, ziekenhuis, kinderen, chill, verbouwing, kinderafdeling, thuis,

Statiegeldbon inleveren bij Deen
Tevens kun je vanaf komende zondag drie weken lang bij iedere Deen in West-Friesland en Waterland je statiegeldbon inleveren voor de sponsoractie van het WFG. Hiervoor staat een speciale donatiezuil en wordt er extra aandacht besteed aan de actie in de winkels. We roepen iedereen dus op om lege flessen te sparen en in te leveren bij Deen voor ‘een thuis in het ziekenhuis’!

Hoorn, westfriesgasthuis, ziekenhuis, kinderen, chill, verbouwing, kinderafdeling, thuis,

Meedoen?
Wil je met je sportclub of school meedoen? Meld het via de actiepagina op Facebook (of mail naar L.A.C.Molenaar@westfriesgasthuis.nl). Op facebook.com/eenthuisinhetziekenhuisis de sponsoractie te volgen en worden tips en ideeën gegeven om zelf acties op te zetten.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Een reactie plaatsen