iHoorn.nl Local Guide Google logo
Nieuwe steiger Visserseiland

Nieuwe steiger Visserseiland

De nieuwe steiger ligt aan het einde van het wandelpad naar de vuurtoren. Vanaf deze steiger kan men met de watertaxi van het Visserseiland naar het Oostereiland of een van de andere op- en afstapplekken aan de Hoornse kust.

Hoorn, steiger, watertaxi, looproute, wandelen

Wandelroutes en kunst

Wethouder Ben Tap: ‘Het is prachtig wandelen in Hoorn. En we maken het voor onze inwoners en bezoekers nog aantrekkelijker met de aanleg van deze nieuwe steiger. Hiermee verbinden we over water de wandelknooppunten tussen het Visserseiland en het Oostereiland.’

Stichting In Den Beginne had de gemeente gevraagd deze steiger aan te leggen. In Den Beginne verzorgt aan de kustlijn van Hoorn een mooie beeldenroute waar men langs kan wandelen. De route begint vanaf schouwburg Het Park aan de Westerdijk en loopt door naar de vuurtoren op het Visserseiland, gaat verder langs het Oostereiland, het Julianapark en eindigt bij de Schelphoek aan de Schellinkhouterdijk. Door de aanleg van deze steiger en met een ritje over het water is het mogelijk om een wandeling langs de gehele kunstroute te maken.

Hoorn, steiger, watertaxi, looproute, wandelen

Vervoer over water

De watertaxi heeft meerdere op- en afstapplekken aan de Hoornse kust. Meer informatie over haltes en tarieven: www.watertaxihoorn.nl.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

1 gedachte over “Nieuwe steiger Visserseiland”

Een reactie plaatsen