iHoorn.nl Local Guide Google logo

Miljoen kuub zand voor oeverdijk en stadsstrand.

Een mijlpaal voor de Alliantie Markermeerdijken: onlangs bereikten de dijkversterkers de grens van 1 miljoen kuub opgespoten zand.

Ruim driekwart van deze hoeveelheid ligt voor de kust van Hoorn en Scharwoude, waar de Alliantie in oktober 2019 begon met de aanleg van een oeverdijk. Nadat deze zandige oeverdijk is aangelegd, gaat de gemeente hierop een groot stadsstrand maken van schouwburg het Park tot aan de Galgenbocht.

Werkzaamheden gaan door

Voor de totale oeverdijk, over een lengte van bijna vijf kilometer, is drie miljoen kuub zand nodig. Dat is bijna een Johan Cruijff Arena vol met zand. Ondanks de coronacrisis kunnen de werkzaamheden aan de dijkversterking tussen Hoorn en Amsterdam doorgaan. De uitvoerders volgen de richtlijnen van de RIVM. Alleen het personeel dat strikt noodzakelijk is voor de voortgang is op locatie aan het werk. 

Meer informatie

Meer informatie over het stadsstrand vindt u op de pagina Stadsstrand. Een filmpje over de aanleg van de oeverdijk vindt u op de website van Alliantie Markermeerdijken: www.markermeerdijken.nl

Foto: Ray Rietmeijer

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie