iHoorn.nl Local Guide Google logo
Loop mee met de Pride Walk op Roze Maandag

Loop mee met de Pride Walk op Roze Maandag

Maandag 13 augustus 2018 staat de Hoornse kermis in het teken van Roze Maandag. Onderdeel van Roze Maandag is de Pride Walk. Een moment om te vieren dat mensen mogen zijn wie ze willen zijn.

Met de Pride Walk wordt de seksuele en genderdiversiteit gevierd en omarmd. U bent van harte welkom om mee te wandelen. De Pride Walk start maandag 13 augustus om 17.00 uur. Het verzamelpunt is buiten bij ’t Schippershuis aan de Veermankade en het eindpunt is in de Dubbele Buurt. Wethouder mevrouw Kholoud al Mobayed loopt mee namens de gemeente Hoorn.

Ontstaan Pride Walk

In augustus 2017 werd in Hoorn voor het eerst de Pride Walk gehouden. Meer dan 60 mensen in de stoet droegen de officiële Regenboogvlag, afkomstig van de Amsterdam Pride. Voor de Pride Walk opende het gezelschap officieel het Regenboogzebrapad aan de Van Dedemstraat. Het regenboogzebrapad ligt op een veelgebruikte en zichtbare plek tussen het Westfries Gasthuis en het Transferium. Hoorn hecht veel waarde aan de acceptatie van LHBTI’ers, verschillend mogen zijn en solidair zijn met elkaar. De regenboogkleuren staan voor de veelzijdigheid en veelkleurigheid van de LHBTI-gemeenschap (lesbo, homo, biseksueel, transgender en intersekse).

Zichtbaarheid zorgt voor acceptatie

De positie van LHBTI’ers is in Nederland wettelijk beschermd. Maar dit betekent niet dat de maatschappelijke acceptatie en tolerantie van seksuele en genderdiversiteit vanzelfsprekend is. Wanneer mensen er zichtbaar een LHBTI-levensstijl op nahouden lokt dit vaak discussies uit en kan het zelfs leiden tot agressie. Wij denken dat onder andere onbekendheid zorgt voor deze weerstand. En dat zichtbaarheid een manier is om de bespreekbaarheid en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

LHBTI Westfriesland

De gemeente en LHBTI Westfriesland organiseren de Pride Walk samen met partners. Meer informatie vindt u op de website van LHBTI Westfriesland. Deze website is vorig jaar gelanceerd, met behulp van de regio Westfriesland.

Via Hoorn.nl

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Een reactie plaatsen