iHoorn.nl Local Guide Google logo
Roode steen, Hoorn, Lappendag, 2016

Lappendag 2019 #AAN

De gemeente Hoorn gaat dit jaar een proef doen om de drooglegging tijdens Lappendag één uur later, om 17:00 uur in te laten gaan. In de ochtend mogen horecagelegenheden en winkeliers pas vanaf 9:00 uur alcohol verkopen. Dit besloot de burgemeester na verzoeken van horecaondernemers.

In Hoorn is de verkoop van alcohol tussen 16:00 en 20:00 uur tijdens Lappendag al jaren verboden. Dit naar aanleiding van problemen in het verleden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Horecaondernemers vragen al langere tijd om versoepeling van deze zogenaamde drooglegging. Volgens de ondernemers is het feest van Lappendag in de loop der jaren veranderd. Mensen gaan niet meer zo vroeg naar de kroeg om te drinken. Het grootste deel van de bezoekers komt pas aan het einde van de ochtend of het begin van de middag naar de stad. Daarom stelden de ondernemers een drooglegging van 17:00 tot 20:00 voor. In de ochtend mag pas vanaf 9 uur alcohol verkocht worden.

Mede op basis van een advies van de politie besloot burgemeester Jan Nieuweburg om de komende drie jaar een proef te houden met deze aanpassing van de regels voor Lappendag. Op deze manier kan de gemeente toetsen of de drooglegging op Lappendag op den duur misschien helemaal niet meer nodig is. Ieder jaar wordt bekeken hoe de proef is verlopen en of deze ook het volgende jaar doorgaat.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie