iHoorn.nl Local Guide Google logo

Jeugdteam uit Hoorn Nederlands kampioen ijshockey!

Het juniorenteam van ijshockeyvereniging Blue Mountain Cougars is Nederlands Kampioen geworden. Een mooie prestatie en notabene voor het 2ejaar op rij.

Op de thuisbasis ijsbaan ‘de Westfries’ is afgelopen zaterdag het officiële landskampioenschap beklonken met een huldiging door een afgevaardigde notabele van de Nederlandse IJshockeybond. De wedstrijd tegen Zoetermeer ging vooraf aan deze plechtigheid en werd gewonnen met maar liefst 16-3.

In deze poule met teams uit Hoorn, Alkmaar en Zoetermeer speelden men dit jaar een dubbele uit,- en thuis poule. IJshockey is een kleine sport dus wordt er met indelingen goed gekeken naar het aantal deelnemende teams wat in deze klasse mee kan komen. Van de 8 wedstrijden werden er 7 gewonnen en slechts 1 verloren. Met de formidabele doelcijfers van 129 goals voor en 49 tegen kunnen we spreken van een kampioenschap met overmacht. En voor de tweede keer op rij, wat een geweldige prestatie is. Het geheim?  We vroegen het trainers en coaches. Deze spelers worden goed getraind door Jeroen Klappe, Pete Stiel en Randy Taylor. Alle drie gepokt en gemazeld in de ijshockeywereld. Pittige trainingen met de nadruk op techniek en snelheid leverden de afgelopen jaren een surplus aan kwaliteit op. Coaches Mike van ’t Veer, Maico Meijer en invalcoach Henry Beck bevestigen de saamhorigheid in de ploeg. Deze jongens zijn al lang samen, veel al van klein kind af aan. Er is een zeer hecht team gegroeid met veel kwaliteit aldus de coaches.

Een aantal van deze jongens en een meid stromen door naar een senioren team omdat ze de leeftijd hebben bereikt. Ze gaan met goede zin die move maken en de opvolgers staan klaar.

Afgelopen jaar zijn er al ca 5 jongens doorgestroomd van de ijshockeyschool de club in. En komend seizoen komen er uit dat voorportaalvan de club nog eens een stuk of 4 door. Opvolging gegarandeerd dus en voor volgend jaar staat er een mooi jeugdteam.

Het succes werd flink gevierd, medailles en bekers uitgereikt en na afloop heeft men met maar liefst een ploeg van 40 kids, ouders en aanhang het lokale wokrestaurant onveilig gemaakt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar ijshockey in Hoorn check www.bluemountaincougars.nl

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie