iHoorn.nl Local Guide Google logo

In 2021 duurzamer alternatief voor kerstboomverbranding

In de eerste week van het nieuwe jaar werden op een aantal plekken in Hoorn kerstbomen verbrand. Het milieu speelt echter een steeds belangrijkere rol bij activiteiten in de openbare ruimte. Vanaf 2021 stopt de gemeente Hoorn daarom met het verbranden van kerstbomen. 
De gemeente werkt al met een duurzamere mogelijkheid door kerstbomen te versnipperen. 
Op 4 januari werden voor het laatst kerstbomen verbrand.

kerstbomenverbranding, Hoorn, Blokker, IJsvogel, brand, blusgroep Blokker,

Stikstof en fijnstof

Bij het verbranden van kerstbomen komt onder meer stikstof en fijnstof in de lucht terecht. Het milieu en duurzame oplossingen spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. Daarom kan de gemeente niet achterblijven om de gevolgen voor het milieu mee te laten wegen bij activiteiten in de openbare ruimte. Zo ook bij de kerstboomverbranding.

Duurzaam alternatief?

Inwoners die, naast versnipperen, een goed duurzaam alternatief hebben voor het verbranden van kerstbomen, kunnen dat laten weten.  Zij kunnen hun idee e-mailen naar gemeente@hoorn.nl met als onderwerp: Kerstbomen.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie