iHoorn.nl Local Guide Google logo
Fiets- en wandelpad Westerdijk bekijken in 3D

Fiets- en wandelpad Westerdijk bekijken in 3D

7 december 2018

Zo’n honderd mensen kwamen op 6 december 2018 naar de bijeenkomst over de nieuwe inrichting van de Westerdijk. Het ontwerp voor het wandel- en fietspad langs het water was driedimensionaal te zien. Ook u kunt het in 3D bekijken.

Het ontwerp van de toekomstige situatie aan de Westerdijk

De huidige situatie aan de WesterdijkDe huidige situatie aan de Westerdijk

Dijkversterking en nieuwe inrichting

De dijk tussen schouwburg Het Park en het Visserseiland krijgt als versterking een berm aan de buitenkant. Op de nieuwe berm komen een wandelpad en fietspad langs het water. Deze paden lopen verder over het toekomstige stadsstrand. De Alliantie Markermeerdijken (Hoogheemraadschap en partners) is verantwoordelijk voor de dijkversterking en de gemeente zorgt voor de inrichting. Dan gaat het onder andere om het wandel- en fietspad op de berm, het wandelpad op de kruin van de dijk, de openbare verlichting, de dijktrappen en de vormgeving van de blusdam.

Positieve reacties

De mensen die op 6 december 2018 de ontwerpen hebben bekeken, waren overwegend positief. De gemeente had goed geluisterd naar de wensen van omwonenden en andere betrokkenen bij de dijk. Dit was de derde bijeenkomst over dit onderwerp. In de eerste bijeenkomst hebben mensen hun wensen en ideeën meegegeven voor dit deel van de dijk, en in de tweede bijeenkomst zijn de eerste schetsen met elkaar besproken.

Ontwerp bekijken in 3D

Het ontwerp voor de toekomstige Westerdijk kunt u driedimensionaal op uw laptop of tablet bekijken en met een Virtual Reality-bril. (Een VR-bril van een paar euro heeft voldoende kwaliteit om de beelden goed kunnen bekijken). Kijk voor het driedimensionale ontwerp op de pagina Westerdijk. Daar vindt u ook een heldere uitleg over hoe u het kunt bekijken.

Vervolg

Het college neemt begin 2019 een besluit over het ontwerp. Daarna gaan de ontwerpen naar de Alliantie Markermeerdijken die dit verwerkt in het ontwerp voor de dijkversterking. Dit gebeurt in de eerste helft van 2019. De uitvoering van de werkzaamheden op dit deel van de dijk starten naar verwachting in 2020.

Via Hoorn.nl

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Een reactie plaatsen