iHoorn.nl Local Guide Google logo
2e hands telefoon kopen? i-Repair4u adviseert.

2e hands telefoon kopen? i-Repair4u adviseert.

Het komt nog (te) vaak voor dat wij mensen aan de lijn of in de winkel krijgen die een tweedehands telefoon hebben gekocht die toch niet blijkt te werken.
Vaak worden deze via een populaire website in tweedehands spullen aangeschaft en wat dan zo’n mooi koopje leek eindigt vaak in een desillusie.

Zo jammer!
Dus hierbij willen wij wat tips geven om zoveel mogelijk leed te voorkomen.

iRepair4U, waterschade, mobiel, tips, Hoorn

Ten eerste, verdiep u een beetje in de waarde van toestellen. Scroll eens door een website en vergelijk biedingen en vraagprijzen. Als een toestel wordt aangeboden als zijnde zo goed als nieuw én een stuk voordeliger dan soortgelijke toestellen kunt u zich afvragen waarom dat is.

Vervolgens, en dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen, laat het niet opsturen. Helaas maar waar, u zult niet de eerste zijn waarbij nooit iets aankomt en de verkoper spontaan onbereikbaar is.

Als u wel ergens een afspraak heeft, zorg dan dat u het toestel daadwerkelijk test. Met name bij iPhones is dit een belangrijk punt. Een iPhone kan namelijk wel in de fabrieksinstelling staan, maar als ‘find my iPhone’ niet is uitgezet is het toestel volledig onbruikbaar. Het gebeurd vaak dat men een iPhone overhandigd krijgt die duidelijk in de fabrieksinstelling staat en er thuis pas achterkomen dat ze er niks mee kunnen beginnen. Zorg dus dat u een simkaartje op maat mee heeft en doorloop de stappen totdat u uw eigen apple id kunt invullen. Dan kunt u ervan uitgaan dat dit geen probleem zal opleveren.

Voor alle merken geldt, kijk goed of het scherm werkt. Geen vlekken of strepen en reageert het goed? Dan is dat prima. Vergeet ook niet even de camera te bekijken. Als een toestel vochtschade heeft (gehad) dan is dit vaak te zien door vuil of aanslag achter het cameraglas.

En misschien nog wel het belangrijkste, vertrouw op uw gevoel en bij twijfel niet doen.

i-Repair4U is een bedrijf dat zich richt op reparatie van smartphones, tablets,
laptops en desktop computers.
Wij zijn gevestigd aan de Reiger 54 in Hoorn.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Een reactie plaatsen