iHoorn.nl Local Guide Google logo

14 partijen doen mee aan verkiezingen in Hoorn

In Hoorn hebben zich 14 partijen aangemeld om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De SP en Jong en Oud voor Hoorn doen in 2018 niet mee aan de verkiezingen. Er meldden zich wel 3 nieuwe partijen; Sociaal Hoorn, Christen Unie en De Realistische Partij.

Wie willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen?

Op woensdag 27 december was de laatste dag voor partijen om zich te registreren om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. In totaal meldden 14 partijen zich aan, waaronder drie nieuwe partijen:

PvdA

VVD

D66

CDA

GroenLinks

VOCHoorn

Fractie Tonnaer

Hoornse Onafhankelijke Partij

Hoorns Belang

Hoornse Senioren Partij

Hoorn Lokaal

 

Dit zijn de nieuwkomers:

Sociaal Hoorn

De Realistische Partij

De Christen Unie

Deze partijen doen in 2018 niet meer mee:

SP en Jong en Oud voor Hoorn

 

Wanneer zijn de kandidaten bekend?

Op maandag 5 februari 2018 is de dag van de kandidaatstelling. Dan leveren politieke partijen hun kandidatenlijst en andere stukken in bij het centraal stembureau van de gemeente. Op deze lijsten staan de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Uiterlijk 10 dagen na de kandidaatstelling maakt het centrale stembureau zijn beslissing over de geldigheid van de kandidatenlijsten en de kandidaten die daar op staan bekend.

Hoorn in beeld

iHoorn.nl is een fotoblog over Hoorn en haar inwoners.Op iHoorn.nl zie je iedere dag nieuwe foto's, de laatste nieuwtjes en de leukste tips of wetenswaardigheden. Volg ons op Twitter of like onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Plaats een reactie